Lejre Bridge, Vin & Grønt

Lejre naturligt centrum for alt grønt

Grønt

Karen Blixens kylling

Denne ret lavede vi ofte i 70erne, og til en lun sommeraften - eller til frokost - er den helt perfekt.

  • 1 frisk landkylling
  • 1 ds. pærer
  • 1 dl. creme fraiche
  • Muskatnød
  • Tabasco
  • Mayonnaise

Kyllingen koges i gryde i ca. 50 min. Føl efter om den er mør ved at rokke lidt på et ben.  Tages af gassen og står i kogevandet i 1 – 2 timer. Kan koges dagen før og stå natten over i lagen.

Derefter pilles al kødet af og lægges i et fad i tommelfingerstørrelse.Pærerne snittes i små både - i samme størrelse som kyllingestykkerne - og lægges også i fadet.

Der laves mayonnaise af 2 æg (se opskriften andet sted på siden). Denne suppleres med creme fraiche, og smages derefter til med tabasco og megen reven muskatnød. Lidt saft fra pærerne spædes til, indtil blandingen er tyktflydende. Bliver blandingen for tynd, kan den suppleres med lidt flødeskum, der forsigtigt vendes i.

Mayonnaiseblandingen hældes over pærer/kyllingefadet og det serveres koldt.

Server lun brød til.

Afstemninger

Nyt fra DMI

Home Grønt opskrifter Rodfrugter i ovn
Rodfrugter i ovn PDF Udskriv Email
Skrevet af Henning Kokborg   
Torsdag, 15. oktober 2009 12:12


Dem der modtager Sørens sæk med friske sprøde grønsager, har altid gode råvarer i køkkenetSmile Denne enkle opskrift bruger vi mindst en gang om ugen, og at vi nu kan suplere med jordskokker gør den bestemt ikke ringere.

Til 4 prs.:

  • 3 - 4 kartofler
  • 3 gulerødder - alle farver
  • 2 porre
  • 2 pastinakker/persillerod
  • 2 store løg - gerne 1 rød og 1 alm.
  • 1 hel hvidløg fra Søren
  • 3 små rødbeder - giver en fantastisk farve
  • masser af timian
  • et lille styk finthakket ingefær - kan udelades
  • olivenolie, salt og peber


Skræl og skær rodfrugterne i lige store tern/skiver - helst groft.

Skær løgene i store både og porrerne i 8 mm. tykke skiver.

Hak hvidløg og ingefær fint.

Kom det hele op i en bradepande med høj kant - 4 -5 cm og hæld den gode olie over. Kom timian over og rør det hel rundt. Kom gerne nogle hele stilke timiand ved. Krydr med salt og peber.

Stil bradepanden midt i den til 210 grader forvarmede ovn. Seancen i ovnen varierer lidt - alt efter hvor "al dente" du spiser dine rodfrugter, men ca 25 min. plejer at være fint. Rør lidt rundt i frugterne et par gange undervejs. Stik i dem efter 20 min.

Du kan evt. blanchere rodfrugterne i 4 min. inden du kommer dem i ovn - vi gør det dog ikke her i huset.

Halvvejs i processen kan du tilsætte eks. vis skivede pølser af enhver art, røre lidt rundt og bag videre indtil de er, som du, vil have dem.

Serveres gerne med et eller to spejleæg ovenpå og nu synger et kendt pigekor højt et eller andet stedTongue out

Senest opdateret: Tirsdag, 13. december 2011 14:32
 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack