Lejre Bridge, Vin & Grønt

Lejre naturligt centrum for alt grønt

Grønt

Kylling med hvidløg

 

 

Retten er udviklet af Jan Pedersen, og retten blev på aftenen lavet af Arne og Holger, hvilket de slap rigtig godt fra:


  • 1 god kylling
  • 2 bundter persille
  • 4 blade basilikum
  • 25 g smør
  • 2 grene timian
  • 10 skalotteløg
  • 4 hele hvidløg



Løsn kyllingens skind ved brystet med en våd ske eller med en dejspatel dyppet i olie.

Blancher den plukkede persille, som afkøles og lægges op under skindet med lidt basilikum. Kyllingen brunes på alle sider i en tykbundet gryde, hvorefter den tages op.

Del hvidløgene på tværs af feddene og brun dem på snitfladen sammen med de pillede løg. Tilsæt timian. Kom kyllingen tilbage i gryden og lad den stege sagte under låg i ca. 45 min, afhængig af størrelsen.

Kyllingen hviler i gryden i 30 min. inden den skæres ud. Skyen kan eventuelt sigtes og jævnes med Maizena. Hvis man ønsker saucen mindre fed, kan fedtstoffet skummes fra ved at vippe gryden, hvorved fedtet skilles fra resten af skyen, og kan fjernes med en ske.

Servér med kogte kartofler.

Løg og hvidløg anvendes som garniture.

Afstemninger

Nyt fra DMI

Home Grønt opskrifter Rodfrugter i ovn
Rodfrugter i ovn PDF Udskriv Email
Skrevet af Henning Kokborg   
Torsdag, 15. oktober 2009 12:12


Dem der modtager Sørens sæk med friske sprøde grønsager, har altid gode råvarer i køkkenetSmile Denne enkle opskrift bruger vi mindst en gang om ugen, og at vi nu kan suplere med jordskokker gør den bestemt ikke ringere.

Til 4 prs.:

  • 3 - 4 kartofler
  • 3 gulerødder - alle farver
  • 2 porre
  • 2 pastinakker/persillerod
  • 2 store løg - gerne 1 rød og 1 alm.
  • 1 hel hvidløg fra Søren
  • 3 små rødbeder - giver en fantastisk farve
  • masser af timian
  • et lille styk finthakket ingefær - kan udelades
  • olivenolie, salt og peber


Skræl og skær rodfrugterne i lige store tern/skiver - helst groft.

Skær løgene i store både og porrerne i 8 mm. tykke skiver.

Hak hvidløg og ingefær fint.

Kom det hele op i en bradepande med høj kant - 4 -5 cm og hæld den gode olie over. Kom timian over og rør det hel rundt. Kom gerne nogle hele stilke timiand ved. Krydr med salt og peber.

Stil bradepanden midt i den til 210 grader forvarmede ovn. Seancen i ovnen varierer lidt - alt efter hvor "al dente" du spiser dine rodfrugter, men ca 25 min. plejer at være fint. Rør lidt rundt i frugterne et par gange undervejs. Stik i dem efter 20 min.

Du kan evt. blanchere rodfrugterne i 4 min. inden du kommer dem i ovn - vi gør det dog ikke her i huset.

Halvvejs i processen kan du tilsætte eks. vis skivede pølser af enhver art, røre lidt rundt og bag videre indtil de er, som du, vil have dem.

Serveres gerne med et eller to spejleæg ovenpå og nu synger et kendt pigekor højt et eller andet stedTongue out

Senest opdateret: Tirsdag, 13. december 2011 14:32
 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack