Lejre Bridge, Vin & Grønt

Lejre naturligt centrum for alt grønt

Grønt

Martins rodfrugtgratin

 

Vi besøgte Jette og Martin i deres nye lejlighed - en gammel der er totalrenoveret - og vi konstaterede, at deres mad er lige så god, som den plejer at væreWink

Vi fik en rodfrugtgratin som tilbehør til stegt andebryst, og det var meget lækkert. Her får du opskriften, og der er rigeligt til 4 prs.:


  • 4-5 store kartofler
  • 1 stor porre eller noget pastinak
  • 1/4 stor selleri
  • 1 stor gulerod
  • 1 æg
  • 2½ dl piskefløde
  • ca. 3 spsk smør
  • 1 spsk (solsikke)olie, salt og peber peber


Skræl kartoflerne og riv dem groft. Tør dem let og svits dem ad et par gange i smør og olie på panden. tag dem op

Gør resten af grøntsagerne i stand: riv den skrællede selleri og guleroden groft, snit porren i tynde skiver, og svits det hele et par minutter på panden.

Sæt ovnen på 160

Læg halvdelen af de svitsede kartofler i et velsmurt, ovnfast fad. krydr med salt og peber. fordel resten af grøntsagerne over kartoflerne. slut med resten af kartoflerne og krydr igen med. salt og peber.

Pisk ægget sammen med fløden. Hæld blandingen over urterne, og fordel smørret ovenpå

Sæt fadet i ovnen i ca. 45 minutter til overfladen er gyldenbrun.

Alle grøntsager, der kan rives groft kan bruges, men grunden er kartoflerne.

Gratinen kan bruges til al slags fjerkræ og stegt fisk

Rigtig god fornøjelse

 

Afstemninger

Nyt fra DMI

Home Grønt opskrifter Rodfrugter i ovn
Rodfrugter i ovn PDF Udskriv Email
Skrevet af Henning Kokborg   
Torsdag, 15. oktober 2009 12:12


Dem der modtager Sørens sæk med friske sprøde grønsager, har altid gode råvarer i køkkenetSmile Denne enkle opskrift bruger vi mindst en gang om ugen, og at vi nu kan suplere med jordskokker gør den bestemt ikke ringere.

Til 4 prs.:

  • 3 - 4 kartofler
  • 3 gulerødder - alle farver
  • 2 porre
  • 2 pastinakker/persillerod
  • 2 store løg - gerne 1 rød og 1 alm.
  • 1 hel hvidløg fra Søren
  • 3 små rødbeder - giver en fantastisk farve
  • masser af timian
  • et lille styk finthakket ingefær - kan udelades
  • olivenolie, salt og peber


Skræl og skær rodfrugterne i lige store tern/skiver - helst groft.

Skær løgene i store både og porrerne i 8 mm. tykke skiver.

Hak hvidløg og ingefær fint.

Kom det hele op i en bradepande med høj kant - 4 -5 cm og hæld den gode olie over. Kom timian over og rør det hel rundt. Kom gerne nogle hele stilke timiand ved. Krydr med salt og peber.

Stil bradepanden midt i den til 210 grader forvarmede ovn. Seancen i ovnen varierer lidt - alt efter hvor "al dente" du spiser dine rodfrugter, men ca 25 min. plejer at være fint. Rør lidt rundt i frugterne et par gange undervejs. Stik i dem efter 20 min.

Du kan evt. blanchere rodfrugterne i 4 min. inden du kommer dem i ovn - vi gør det dog ikke her i huset.

Halvvejs i processen kan du tilsætte eks. vis skivede pølser af enhver art, røre lidt rundt og bag videre indtil de er, som du, vil have dem.

Serveres gerne med et eller to spejleæg ovenpå og nu synger et kendt pigekor højt et eller andet stedTongue out

Senest opdateret: Tirsdag, 13. december 2011 14:32
 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack