Lejre Bridge, Vin & Grønt

Lejre naturligt centrum for alt grønt

Grønt

Kartoffelsuppe med croutoner

 

Verdens bedste og letteste kartoffelsuppe til 4 prs.:

  1. 500 g kartofler
  2. 2 porrer - kun det hvide
  3. 1 laurbærblad
  4. ½ spsk knust peber
  5. 1½ l lys fond - hønse eller grøntsagsfond
  6. 75 g smør
  7. 2½ dl. piskefløde


Kartofler og porrer snittes fint og dampes i smør i ca. 10 min. Det må ikke blive brunt, så der skal røres jævnligt. Så kommes fonden i, sammen med krydderierne, som du binder ind i gaze. Kartoflerne koger til de er helt møre.

Krydderiposen tages op, hvorefter du blender suppen. (Stavblender direkte i gryden er det lettese). Suppen koges blank, legeres med fløde, og smages til med hvid peber og salt.

Snit det grønne af porren fint, og blancher det et ½ minut i lidt af den varme suppe. Kom det i bunden af suppeskålen, når du serverer suppen.

Brødcroutoner:

  1. 1 skive dag-gammelt brød - gerne italiensk pr. prs.
  2. Rigelig med god olivenolie


Skær skorpen af brødet, og skær det ud i små tern. Rist det på panden i rigelig olie, og når crutonerne er gyldenbrune, lægger du dem på et stykke køkkenrulle.

Drysses oven på kartoffelsuppen

Suppen kan fryses ned uden problemer.

 

Afstemninger

Nyt fra DMI

Home Grønt opskrifter Rodfrugter i ovn
Rodfrugter i ovn PDF Udskriv Email
Skrevet af Henning Kokborg   
Torsdag, 15. oktober 2009 12:12


Dem der modtager Sørens sæk med friske sprøde grønsager, har altid gode råvarer i køkkenetSmile Denne enkle opskrift bruger vi mindst en gang om ugen, og at vi nu kan suplere med jordskokker gør den bestemt ikke ringere.

Til 4 prs.:

  • 3 - 4 kartofler
  • 3 gulerødder - alle farver
  • 2 porre
  • 2 pastinakker/persillerod
  • 2 store løg - gerne 1 rød og 1 alm.
  • 1 hel hvidløg fra Søren
  • 3 små rødbeder - giver en fantastisk farve
  • masser af timian
  • et lille styk finthakket ingefær - kan udelades
  • olivenolie, salt og peber


Skræl og skær rodfrugterne i lige store tern/skiver - helst groft.

Skær løgene i store både og porrerne i 8 mm. tykke skiver.

Hak hvidløg og ingefær fint.

Kom det hele op i en bradepande med høj kant - 4 -5 cm og hæld den gode olie over. Kom timian over og rør det hel rundt. Kom gerne nogle hele stilke timiand ved. Krydr med salt og peber.

Stil bradepanden midt i den til 210 grader forvarmede ovn. Seancen i ovnen varierer lidt - alt efter hvor "al dente" du spiser dine rodfrugter, men ca 25 min. plejer at være fint. Rør lidt rundt i frugterne et par gange undervejs. Stik i dem efter 20 min.

Du kan evt. blanchere rodfrugterne i 4 min. inden du kommer dem i ovn - vi gør det dog ikke her i huset.

Halvvejs i processen kan du tilsætte eks. vis skivede pølser af enhver art, røre lidt rundt og bag videre indtil de er, som du, vil have dem.

Serveres gerne med et eller to spejleæg ovenpå og nu synger et kendt pigekor højt et eller andet stedTongue out

Senest opdateret: Tirsdag, 13. december 2011 14:32
 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack